top of page
IMG_7033.jpg

    P  R  O  G  R A  M  I

IMG_7025.jpg

Ashtanga na sanskritu znači osam krakova, udova joge od kojih se na satu najviše bavimo asanama (položajima) i pranayamom (kontrolom daha).

 

Dinamični stil vježbanja joge sa tisućljetnom tradicijom.

Sat na kojem položaje izvodimo prema točno određenom redoslijedu, poštujući strogu strukturu.

 

Učimo kako pravilno disati prilikom izvođenja položaja, kako ga pravilno izvesti tj. poravnati tijelo i kako povezati dah sa pokretom sa ciljem postizanja osnovnog cilja joge; smirenje uma.

Sat je namijenjen početnicima i naprednijim vježbačima.

VINYASA FLOW

MODIFICIRANA ASHTANGA

MODIFICIRANA ASHTANGA

Vinyasa je naziv za dinamični stil joge koji se prevodi kao “povezanost pokreta i daha”.

Na inspirativnu muziku uživat ćete u kreativnim, uvijek drugačijim i fluidnim sekvencama položaja koji su prilagođeni pojedinom dijelu tijela ( npr. Vinyasa za core i ruke, Vinyasa za kukove i sl..)

Satovi su tematski i odgovaraju trenutnim potrebama vježbača u grupi, prilagođeni su godišnjim dobima i općenito energetskim strujanjima.

Na ovakvim satovima, učitelj fluidno izvodi asane slijedeći udah i izdah, pridržavajući se prirodnih principa u tijelu. Sat se sastoji od uvodnog dijela u kojem se centriramo tehnikama disanja i zagrijavamo vježbama istezanja. U srednjem dijelu sata radimo slijed određenih položaja kojim jačamo, istežemo tetive i mišiće čitavog tijela kako bi ispravili nepravilnu posturu i pokrenuli sve tjelesne sustave u tijelu.

Sat završavamo relaksacijom i vizualizacijom čiji je rezultat smiren um.

IMG_4903.jpg

YIN YOGA

IMG_7036.jpg

Pasivan, suptilniji način vježbanja joge kojim prodiremo dublje u vezivno tkivo tijela, oko i između kosti, zglobova, potičući tako bolji protok svih tekućina u tijelu.

 

Manje radimo na snazi, više na istezanju tijela ostajući u svakoj poziciji min 2 min koliko je potrebno da mišićnu aktivnost svedemo na minimum i prodremo dublje do vezivnog tkiva, fascije i otpustimo napetost koja se tamo nakuplja.

 

Kroz asanu, položaj i uz pomoć daha ulazimo u meditativno stanje uma.

Sat je prigodan za početne i naprednije vježbače.

RELAX KIDS

Kroz pokret, vježbe istezanja, zabavne joga položaje, vježbe disanja, koncentraciju na svih 5 osjetila i vođenu relaksaciju približavamo svijet joge djeci od 8 – 11-godina.

 

Satovi su jako zabavni, edukativnog karaktera na kojima učimo

o životu, drugim kulturama, svemiru, starim civilizacijama, životinjskom svijetu i naravno našem zdravlju.

 

Radimo na snazi tijela, fleksibilnosti, koordinaciji i ravnoteži.

Suradnjom, a ne natjecateljskim duhom razvijamo pažnju i koncentraciju, maštu i kreativnost, igramo se našim tijelima i dahom!

IMG_7053.jpg

INDIVIDUALNI / PRIVATNI SAT

Individualnim pristupom  učimo kako precizno izvesti svaki položaj, asanu uz moju osobnu asistenciju.

Također,  kao učiteljica joge mogu bolje vidjeti koji položaji su primjereniji za Vaše tijelo i na kojima možda trebate više raditi.

Mnogi se polaznici odluče upravo za privatnu poduku prije priključivanja grupnim satovima jer steknu potrebnu sigurnost da će bez problema pohvatati strukturu grupnog vježbanja dok drugi vole dubinski pristup, potpunu učiteljevu pažnju.

Sat je prigodan za početne i naprednije vježbače.

bottom of page